Event Manager

Job description

Ben jij een resultaatgerichte B2B Event Manager? Een doorgewinterde organisator die er enthousiast van wordt om de event experience keer op keer te verbeteren? Vind je het prettig om verantwoording te nemen voor je eigen events - zowel virtueel als live - en een ondersteunende rol te hebben bij grotere internationale events?

Dan kan het een mooie match zijn! Bij ValueBlue zijn we op zoek naar een getalenteerde Event Manager om ons marketingteam te versterken.


Wij zijn ValueBlue
ValueBlue is het bedrijf achter softwareplatform BlueDolphin - de Enterprise SaaS-tool die CIO's en Enterprise Architecten helpt bij het plannen, samenwerken en beheren van digitale bedrijfstransformatie.

Ons team van meer dan 60 collega's werkt in verschillende functies, waaronder Product Management & Development, Sales & Account Management, Marketing en Customer Success en Support. We hebben meer dan 165 klanten die BlueDolphin over de hele wereld gebruiken, van internationale bedrijven zoals A.S. Watson, Randstad en Wyndham Hotel Group tot financiële, overheids- en consumentenorganisaties zoals ABN Amro, VolkerWessels, Rituals en Gemeente Amsterdam.


Wat ga je doen?

Als Event Manager ben je verantwoordelijk voor het runnen van je eigen events: planning, communicatie, uitvoering en resultaat. Daarnaast assisteer je de Events Lead bij het organiseren van onze grotere, strategische en internationale events.

Events bij ValueBlue zijn een belangrijk onderdeel van onze marketingmix. Ze zorgen er mede voor dat onze bestaande klanten tevreden en geïnformeerd blijven, maar zijn ook een belangrijk middel om bewustzijn op te bouwen, vraag te creëren en leads te genereren voor onze new business Sales.

Gewapend met uitstekende organisatorische vaardigheden en oog voor detail, werk je nauw samen met het Sales team, onze gespecialiseerde consultants en onze gewaardeerde klanten om events te ontwikkelen en uit te voeren waarbij BlueDolphin zo goed mogelijk gepresenteerd wordt. Je bent verantwoordelijk voor het organiseren van je eigen events vanaf het prille begin tot en met de uitvoering en resultaten - en alles daartussenin.

Samen met de Events Lead en het Marketing Team zorg je ervoor dat alles op elkaar is afgestemd om aansprekende events te creëren die op de juiste manier, op het juiste moment en naar het juiste publiek worden gecommuniceerd. Ervoor zorgen dat alle details tot in de puntjes verzorgd zijn, is jouw tweede natuur.

Je bent verantwoordelijk voor je eigen portfolio van events, waaronder de trainingen en masterclasses die we maandelijks organiseren als onderdeel van de ValueBlue Academy. Je onderhoudt ook contact met ons Human Resources-team om interne ValueBlue events te organiseren, bijvoorbeeld: Kerstmis, Sinterklaas, teambuilding en onze zomer-BBQ. Daarnaast werk je mee en draag je bij aan de grotere internationale en externe events in ons portfolio en ondersteun je de Events Lead waar nodig. Je krijgt de taak om creatief na te denken over hoe we onze events naar een hoger niveau kunnen blijven tillen.

Kortom, de rol van Event Manager is dynamisch en nooit saai! Alhoewel dit een rol is binnen het marketingteam, onderscheid je je van andere kandidaten als je kunt laten zien dat je ervaring hebt met het organiseren van uitzonderlijke events voor senior B2B-stakeholders in IT.

Job requirements

Wie ben jij?

 • Je bent een ervaren Event Manager met een HBO diploma.
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring in een soortgelijke rol, bij voorkeur bij een B2B organisatie op het gebied van IT.
 • Je hebt ervaring met het plannen en uitvoeren van zowel live als virtuele events (zoals webinars en virtuele/hybride conferenties)
 • Logischerwijs heb je uitstekende organisatorische vaardigheden en ben je in staat om verschillende events tegelijkertijd te managen.
 • Je werkt graag met verschillende stakeholders, zowel intern als extern, van technische collega's tot C-level.
 • Je hebt oog voor detail en een sterk verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Je bent creatief en innovatief, enthousiast en resultaatgericht.
 • Je bent Nederlands en je kunt je zowel schriftelijk als mondeling prima uitdrukken in de Engelse taal.
 • Hoewel we bij ValueBlue flexibel werken, vinden we het belangrijk dat kandidaten voor deze rol in Nederland wonen. Ons hoofdkantoor bevindt zich in Utrecht, en we vinden het prettig om elkaar daar regelmatig te zien!

Wat bieden wij?

 • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, inclusief reiskostenvergoeding, opties, pensioenregeling, 25 vakantiedagen, een bedrijfslaptop en een telefoon naar keuze.
 • De kans om deel uit te maken van een softwarebedrijf dat internationaal snel groeit.
 • Innovatieve, leuke en ambitieuze collega's die nieuwe ideeën toejuichen.
 • Begeleiding en ondersteuning wanneer je het nodig hebt; vrijheid en flexibiliteit als je dat niet nodig hebt.
 • Een sterke focus op voortdurende persoonlijke ontwikkeling - woon trainingen, cursussen of evenementen naar keuze bij om je vaardigheden uit te breiden.
 • Een mooie en comfortabele kantooromgeving met alles wat je nodig hebt om je te concentreren, samen te werken en te leren - inclusief tafeltennis en FIFA als het tijd is voor een pauze!