Community & Support Specialist

Job description

Word jij gelukkig van mensen helpen? Kan jij een ingewikkeld, technisch verhaal in makkelijke taal uitleggen? Begrijp je de impact van tevreden klanten en hoe je daarop stuurt? 

Dan moeten wij elkaar spreken!


Was Nederlands vroeger jouw favoriete vak? Dan zijn we benieuwd of je de taalfouten in deze vacature vindt! 

Was het dat niet? Geen zorgen, weet dan dat er drie taalfouten in de vacature zitten. 


Wat is ValueBlue?

ValueBlue is een organisatie in Utrecht die organisaties in staat stelt hun bedrijf digitaal in kaart te brengen om te helpen bij veranderingen en groei. Dit doen ze door middel van het programma BlueDolphin, waarmee klanten hun bedrijfsprocessen, applicaties en data visueel kunnen maken. Op deze manier heeft elk bedrijf dé oplossing in handen om niet alleen kosten en risico’s te identificeren, maar ook de (technische) waarden van het bedrijf in kaart te brengen.

De naam ValueBlue zegt je wellicht nog niets, maar onze klanten in Nederland herken je waarschijnlijk wel; de ANWB, Heijmans, het Rijksmuseum, Movares, Erasmus MC en de gemeenten Amsterdam & Utrecht. Dit jaar hebben we zelfs een kantoor geopend in de New York, waar we onder andere samenwerken met Disney.


Wat ga ik doen?

We streven er altijd naar onze manier van werken te verbeteren en nog dichter bij de klant te staan. Een van de manieren waarop we dat willen doen, is door onze online community nieuw leven in te blazen, waar klanten samen kunnen sparren over het gebruik van BlueDolphin en waar ze verbetersuggesties kunnen doen. Bij het beheren en inrichten van deze community speel jij een centrale rol. Je krijgt alle vrijheid om hier activiteit te genereren. Naast een actieve bijdrage in deze community, biedt je klanten ook content aan over nieuwe functionaliteiten, tips en tricks. 


Als eerste contactpunt voor de klant ben je beschikbaar voor vragen via de mail en de chat. Vragen kunnen gaan over de werking van BlueDolphin, of klanten kunnen met ideeën of oplossingen voor ons product komen. Je bepaalt of jij de vraag zelf kunt beantwoorden, of dat je moet schakelen met de product owner of het development team om aanpassingen te doen aan het product. Het is aan jou om deze vertaalslag te maken en het technische jargon van de developers in begrijpelijke taal over te brengen op klanten. Dit kan via klantgesprekken of door het schrijven van goede gebruikersdocumentatie en content voor de community. In communicatie blink je dan ook echt uit!

Bij ons heb je de vrijheid om te verbeteren waar je denkt dat het nodig is, want wanneer ons product of onze processen verbeteren, heeft dat een direct impact op de klantervaring. 

Job requirements

Wanneer deze baan bij je past (of niet)

 • Communicatie is waar jij goed in bent. Verbaal of non-verbaal, in het Nederlands en in het Engels. Je hebt bij voorkeur een achtergrond of een opleiding in communicatie.
 • Je hebt ervaring met support en (technische) communicatie of vergelijkbare werkzaamheden.
 • Je hebt kennis van IT of wilt hier meer over leren.
 • Je hebt altijd een klantgerichte aanpak.
 • Je kunt zelfstandig prioriteiten stellen en je tijd managen.
 • Je bent pro-actief.


Wat krijg ik ervoor terug?

 • Een goed salaris dat gebaseerd wordt op je kennis en ervaring.
 • Samenwerken met gepassioneerde en ervaren collega’s.
 • Pensioenregeling.
 • 25 vakantiedagen.
 • Een persoonlijk ontwikkelingsplan.
 • Een laptop, een telefoon en een abonnement.
 • Een innovatieve en toegewijde plek om te werken, waar de mening van iedereen ertoe doet.
 • Een fijne en flexibele werkomgeving. Je kan gerust af en toe vanuit huis werken.


Spreekt deze vacature je aan? Dan kunnen we niet wachten je te spreken en meer te vertellen over ons werk. We zien je sollicitatie graag tegemoet of neem gerust contact op met onze recruiter Sanne via sanne.hillemans@valueblue.nl